„Децата са бели листи, върху които родителите пишат всеки ден…“

Подобно на възрастните, децата също се сблъскват с предизвикателства в живота си от време на време. Ако имат постоянни проблеми с настроението или поведението, тогава детският психолог е подходящ специалист, с когото да поговори в една конфиденциална и безопасна среда. Често срещаните причини за търсене на детски психолог са: гняв, промени в настроението, депресия, плач, тревожност, самонараняване, ниско самочувствие, злоупотреба, депресия, фобии, травма или скръб, проблеми в общуването, социално отчуждаване, развод или проблеми в семейството, затруднения със съня, хранителни разстройства, осиновяване, тежка загуба.

Детско консултиране

Често ли вие или вашето дете се оплаквате от стомашни болки, главоболие или други физически проблеми, за които изглежда, че няма очевидна причина? Или пък може би вие или детето ви намирате обичайните задачи в училище или вкъщи по-трудни или по-малко интересни от преди?  Ако четете това за себе си или вашето дете и то изглежда отчуждено, ядосано или тревожно през по-голямата част от времето, то вие не сте сами? 

Всяко дете е уникално с различни фактори, допринасящи за неговите трудности, емоции и поведение. Ето защо моята цел се състои в изготвянето на индивидуален план фокусиран към специфичните нужди и желания на всяко дете, както и в системната психологическа работа с членовете на семейството. Това дава на родителите възможност да обсъдят по-нататък всички проблемни области, да споделят техните трудности, както и да преразгледат напредъка на тяхното дете.

Детско и семейно консултиране

Методите, които използвам съчетават различни подходи като когнитивно поведенчески, психодинамичен и екзистенциален. Те варират в зависимост от индивидуалните потребности и цели на всяко едно дете. Чрез терапевтичния процес, вашето дете ще развие своите комуникативни умения, ще развие чувство за доверие, както и ще се научи как да се справя с трудните ситуации и емоции. Ползата от това включва подобряване на взаимоотношенията на вашето дете със семейството и приятелите, както и предоставяне на възможност на детето да се съсредоточи отново върху ученето, ежедневните си навици и да изживее своето детство по-възможно най-пълноценния начин.

Свържете се с мен

Обадете се на телефон +359 897 212 144 всеки ден от 9:00 до 19:00 часа или ми пишете в онлайн формата по-долу. Всички запитвания направени през формата за контакт в извън работно време ще бъдат обработени в рамките на следващия работен ден.